У Києві відбудеться установчий форум Експертної мережі Кримської платформи

Новини
Крымская платформа

6 серпня у Києві розпочнеться установчий форум Експертної мережі Кримської платформи. Форум відкриє перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Про це повідомили організатори Кримської платформи.

У форумі також візьмуть участь представники посольств, національні та міжнародні експерти.

«Місія експертної мережі пов’язана із місією Кримської платформи – сприяти консолідації міжнародної підтримки звільнення Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Чорного та Азовського морів від російської окупації, подоланню її негативних наслідків, розробляти та адвокатувати експертні напрацювання з відповідної тематики», – повідомили організатори.

РФ починає тиснути на країни, які заявляють про участь у Кримській платформі. Країни, які відкрито заявляють про свою участь у роботі Кримської платформи, зазнають утисків із боку дипломатів та спецслужб Російської Федерації, повідомив речник глави держави Сергій Никифоров.

Кількість учасників Кримської платформи, саміт якої відбудеться 23 серпня у Львові, досягла 31, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Щойно отримали ще одне підтвердження участі в Кримській платформі від важливого партнера. Кількість учасників досягла 31-го та пішла на четвертий десяток», – написав Кулеба.

За його словами, Україна працює над подальшим розширенням ядра міжнародної коаліції за звільнення Криму.

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?

Про те, які перспективи у Кримської платформи бачить уряд Федеративної Республіки Німеччини, – в інтерв’ю Анки ФЕЛЬДГУЗЕН, Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні   Валентині САМАР, головній редакторці Центру журналістських розслідувань, та Юлії КАЗДОБІНІЙ, голові Української фундації безпекових студій.

Нагадаємо:

  • Президент Володимир Зеленський вважає, що створення Кримської платформи буде серйозним кроком у напрямку деокупації Криму, оскільки в ході установчого саміту, який відбудеться 23 серпня в Києві, буде створено постійно діючий офіс і обговорені ініціативи щодо безпеки у Азово-Чорноморському регіоні. Він також зауважив, що країни-учасниці Кримської платформи ризикують погіршити відносини з РФ, яка дуже негативно реагує на її створення.
  • Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Росія «погрожує» країнам, які погодилися взяти участь в міжнародному саміті Кримської платформи, який пройде 23 серпня в Києві.