«Друзі окупації Криму» закликали президентку Греції не брати участь у Кримській платформі

Новини
Константінос Ісіхос Фото: Youtube Alex Mk

«Грецький клуб друзів Криму» звернувся до президента Греції Катерини Сакелларопулу із закликом відмовитися від участі в саміті Кримської платформи.

Про це йдеться у розслідуванні «Друзі окупації Криму: протидія Кримській платформі і думська кампанія Мурадова».

Підконтрольна РФ громадська організація «Грецький клуб друзів Криму» закликав президента Греції Катерину Сакелларопулу відмовитися від участі в саміті Кримської платформи, повідомило російське державне агентство ТАСС із посиланням на одного з лідерів грецьких «друзів Криму» Костаса Ісіхоса.

«Всі особи, які підписали цей текст, є членами «Грецького клубу друзів Криму», і ми закликаємо вас не бути присутньою на цьому саміті, тому що, говорячи простою грецькою мовою, ми всі розуміємо, що буде інституціоналізовано на саміті в Києві: буде зроблена спроба створити нову агресивну вісь Холодної війни євроатлантичних країн», – цитує Ісіхоса ТАСС.

Президентка Греції публічно не відповіла на звернення «Грецького клубу друзів Криму». Водночас, офіційне підтвердження участі Греції у саміті Кримської платформи наразі відсутнє. Раніше грецький уряд інформував дипломатичним каналом про попередню зацікавленість участі.

Більше про спроби російських агентів впливу завадити проведенню Кримської платформи читайте в розслідуванні «Друзі окупації Криму: протидія Кримській платформі і думська кампанія Мурадова».

Нагадаємо:

  • Президент Володимир Зеленський вважає, що створення Кримської платформи буде серйозним кроком у напрямку деокупації Криму, оскільки в ході установчого саміту, який відбудеться 23 серпня в Києві, буде створено постійно діючий офіс і обговорені ініціативи щодо безпеки у Азово-Чорноморському регіоні. Він також зауважив, що країни-учасниці Кримської платформи ризикують погіршити відносини з РФ, яка дуже негативно реагує на її створення.
  • Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Росія «погрожує» країнам, які погодилися взяти участь в міжнародному саміті Кримської платформи, який пройде 23 серпня в Києві.