Москва оплатила візит болгарських політиків, співачок і виробників ефірної олії до Криму

Новини
Пламєн Мілєтков, голова Євразійського інституту геополітики і економіки (Болгарія) Фото: Youtube Millet Channel

Група громадян Болгарії для участі у фестивалі «Розафест» незаконно відвідала окупований Крим за запрошенням РФ. У складі групи – проросійські політики, представники місцевого самоврядування, співачки та ефіроолійної галузі. Кошти на проведення фестивалю виділив Фонд президента РФ.

Про це йдеться у розслідуванні «Друзі окупації Криму: протидія Кримській платформі і думська кампанія Мурадова».

Окупований Крим у червні 2020 року для участі у фестивалі «Розафест» у селі Кримська Роза відвідала група громадян Болгарії. Фестиваль проводився на кошти гранту з Фонду президента РФ в сумі 1,86 млн рублів, із призначенням «розвиток громадської дипломатії та підтримка співвітчизників». 

Групу очолив Пламен Мілєтков, директор проросійської громадської організації «Євразійський інститут геополітики та економіки Святого Кипріяна».

У складі групи – його заступник Александр Григоров, представники місцевого самоврядування Румен Стоянов, Радослава Ставрєва і Димитр Здравков, бізнесмен Мирчо Христов, учасниця об’єднання «Родолюбєц» Наталя Дєрєвєнская, співачки Сабіна Донєва і Яніца Стамєнова, а також представники асоціацій виробників ефіроолійної галузі Димитр Арнаудов і Христо Ніколов.

Арнаудов і Ніколов взяли участь у підписанні тристороннього договору між так званою Федеральною державною бюджетною установою науки «Науково-дослідний інститут сільського господарства Криму», Національною асоціацією виробників ефірних олій Болгарії та Громадською організацією «Центр Болгарской культуры имени Ивана Вазова».

Більше про активізацію незаконних візитів іноземних громадян до окупованого Криму напередодні саміту Кримської платформи читайте в розслідуванні «Друзі окупації Криму: протидія Кримській платформі і думська кампанія Мурадова».