Прем’єр-міністр і міністр оборони Швеції візьмуть участь в саміті Кримської платформи

Новини
Фото: Shutterstock

Прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен і міністр оборони Пітер Хультквіст 23 серпня відвідають Київ для участі в урочистому відкритті саміту Кримської платформи.

Про це повідомляється на сайті уряду Швеції.

«Мета Кримської платформи – підвищити обізнаність міжнародної спільноти про незаконну анексію Криму Росією і поліпшити координацію дій у відповідь на незаконну анексію», – йдеться в повідомленні.

Як відзначили в канцелярії шведського прем’єра, «участь прем’єр-міністра зміцнює принципову підтримку Швецією територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України».

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?

Нагадаємо:

  • Президент Володимир Зеленський вважає, що створення Кримської платформи буде серйозним кроком у напрямку деокупації Криму, оскільки в ході установчого саміту, який відбудеться 23 серпня в Києві, буде створено постійно діючий офіс і обговорені ініціативи щодо безпеки у Азово-Чорноморському регіоні. Він також зауважив, що країни-учасниці Кримської платформи ризикують погіршити відносини з РФ, яка дуже негативно реагує на її створення.
  • Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Росія «погрожує» країнам, які погодилися взяти участь в міжнародному саміті Кримської платформи, який пройде 23 серпня в Києві.
  • 6 серпня 2021 року під час форуму Експертної мережі Кримської платформи у Києві представили цілі та завдання семи підгруп у її складі.
  • 13 серпня 2021 року очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що кількість запланованого на 23 серпня учасників саміту Кримської платформи збільшилася до 42.