Міграційна поліція викрила злочинне угруповання, яке збувало підроблені паспорти країн ЄС

Новини
Фото: Facebook Сергей Пантелеев

Міграційна поліція викрила та припинила діяльність злочинного угруповання, яке збувало підроблені паспортні документи країн ЄС високої якості.

Про це повідомив начальник Департаменту міграційної поліції Сергій Пантелєєв на своїй сторінці у Facebook.

«Продовжуємо блокувати схеми нелегальної міграції та легалізації іноземців. Три місяця нам знадобилось, щоб задокументувати всіх учасників злочинного угруповання, яке збувало підроблені паспортні документи країн ЄС. Вартість комплекту підробки сягала майже 2 тисячі доларів США. При цьому підробка була на стільки якісною, що в банківських установах країн ЄС можливо було отримати кредитні лінії та відкрити банківські рахунки», – написав Пантелєєв.

Фото: Facebook Сергей Пантелеев

Він додав, що у ході спецоперації усіх фігурантів затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України групою осіб) та ч.3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів за попередньою змовою групою осіб) КК України, речові докази вилучено.

У разі доведення вини підозрюваних у суді їм загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, вказав начальник Департаменту міграційної поліції.