Запрацювали англомовна і кримськотатарська версії сайту Кримської платформи

Новини

Офіційний сайт Кримської платформи поповнився ще двома версіями. Тепер крім української він працює ще англійською та кримськотатарською мовами.

Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в мікроблозі Twitter.

«Сайт Кримської платформи заговорив кримськотатарською мовою. Тож вся актуальна інформація про Платформу відтепер розміщуватиметься українською, англійською та кримськотатарською мовами!», – написала Джапарова.

Як повыдомлялось, 13 српеня 2021 року міністерство закордонних справ України запустило офіційний сайт Кримської платформи.

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?

Нагадаємо:

  • Президент Володимир Зеленський вважає, що створення Кримської платформи буде серйозним кроком у напрямку деокупації Криму, оскільки в ході установчого саміту, який відбудеться 23 серпня в Києві, буде створено постійно діючий офіс і обговорені ініціативи щодо безпеки у Азово-Чорноморському регіоні. Він також зауважив, що країни-учасниці Кримської платформи ризикують погіршити відносини з РФ, яка дуже негативно реагує на її створення.
  • Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Росія «погрожує» країнам, які погодилися взяти участь в міжнародному саміті Кримської платформи, який пройде 23 серпня в Києві.
  • 6 серпня 2021 року під час форуму Експертної мережі Кримської платформи у Києві представили цілі та завдання семи підгруп у її складі.
  • 13 серпня 2021 року очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що кількість запланованого на 23 серпня учасників саміту Кримської платформи збільшилася до 42.