Рада закличе міжнародні організації підтримати створення Міжпарламентської координаційної ради Кримська платформа

Новини
Верховна Рада України Фото: investigator.org.ua

Верховна Рада на позачерговій сесії у понеділок о 16:00 розгляне проект постанови із закликом до міжнародних організацій прийняти резолюції про підтримку Кримської платформи та підтримати створення Міжпарламентської координаційної ради Кримська платформа.

Про це свідчить порядок денний сесії, оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Парламентарії на позачерговій сесії розглянуть одне питання – проєкт постанови №5775 “Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, Європейського Парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації”.

Авторами документа є народні депутати від фракцій «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Голос», депутатських груп «Партія «За майбутнє» і «Довіра» на чолі з керівництвом парламенту – Головою ВР Дмитром Разумковим, першим заступником голови Русланом Стефанчуком і віцеспікеркою Оленою Кондратюк.

Як зазначається в пояснювальній записці, текст звернення містить заклик до Генеральної Асамблеї ООН, Парламентської Асамблеї Ради Європи та Європейського Парламенту прийняти резолюції про підтримку Кримської платформи, до світового співтовариства — продовжувати політику невизнання спроби анексії Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також до держав-партнерів «Кримської платформи» підтримати створення Міжпарламентської координаційної ради Кримська платформа.

23 серпня проходить інавгураційний Саміт Кримської платформи. Він офіційно запустить перший міжнародний формат щодо Криму.

Десятки іноземних делегацій, очолювані президентами, главами урядів, керівниками парламентів, міністрами та очільників міжнародних структур візьмуть участь у Саміті і вкотре підтвердять – КримЦеУкраїна.

Нагадаємо: