Президент Латвії запропонував створювати в парламентах країн групи підтримки Кримської платформи

Новини
Президент Латвії Егілс Левітс Фото: YouTube

Президент Латвії Егілс Левітс на саміті Кримської платформи, де присутні 46 іноземних делегацій, запропонував створити в парламентах країн-учасниць, а також в міжнародних асоціаціях групи підтримки майданчика по деокупації Криму.

«Латвія була однією з перших країн, яка заявила про участь в Кримської платформі. Зараз в нашому парламенті була створена група, яка займається підтримкою Кримської платформи. Ми пропонуємо іншим парламентам подумати про створення таких же груп. Ми також вважаємо, що було б доцільно подумати про створення груп підтримки Кримської платформи в міжпарламентських і міжнародних асоціаціях. Це сприяло б досягненню цілей платформи, і підтримку питання Криму в міжнародному порядку денному», – сказав Левітс.

23 серпня проходить інавгураційний Саміт Кримської платформи. Він офіційно запустить перший міжнародний формат щодо Криму.

Верховна Рада на позачерговій сесії у понеділок о 16:00 розгляне проект постанови із закликом до міжнародних організацій прийняти резолюції про підтримку Кримської платформи та підтримати створення Міжпарламентської координаційної ради Кримська платформа.

Нагадаємо: