Лукашенко планує розмістити на кордоні з Україною російські ЗРК С-400

Новини
Російський ЗРК С-400 «Тріумф» Фото: topwar.ru

«Президент» Олександр Лукашенко, який захопив владу в Білорусі, заявив про плани розмістити на кордоні з Україною російські зенітно-ракетні комплекси C-400.

Про це повідомляє «БЕЛТА».

За словами білоруського диктатора, країна планує закупівлю російського озброєння більш ніж на $1 млрд.

«Слава богу, зараз у нас повністю комплексами С-300 перекрито периметр на західному напрямку. Але, як ви знаєте, у нас і південний напрямок додався. Ми з білоруськими генералами і росіянами обговорювали цю тему. Нас починають з півдня підігрівати. А що ще буде … ми маємо готуватися – 1200 км кордон з Україною. Тому нам доведеться закривати і цей периметр. І ми вели якраз мова про те, що С-400 нам знадобляться», – сказав Лукашенко.

  • Україна готується відбивати повномасштабне вторгнення РФ. Росія активізувалася на сході нашої держави. Збройні сили постійно готуються до відбиття різних загроз, у тому числі й повномасштабного вторгнення.
  • На території РФ та Білорусі почалися спільні масштабні військові навчання «Запад-2021», які триватимуть до 16 вересня. Всього в навчаннях беруть участь до 200 тисяч осіб особового складу, близько 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі 290 танків, 240 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів.