Прикордонники фіксують збільшення потоку людей на адмінмежі з Кримом

Новини
КПВВ «Каланчак» Фото: Facebook МВС України

За минулі вихідні 11-12 вересня прикордонники Херсонського прикордонного загону зафіксували збільшення числа людей, що перетинають адміністративний кордон Криму з материковою частиною України в порівнянні з 4-5 вересня.

Про це повідомляє прес-служба Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України.

«Так, протягом минулих вихідних, 11-12 вересня 2021 року в КПВВ «Каланчак» і «Чонгар» Херсонського загону оформили 8500 осіб і понад півтисячі транспортних засобів», – сказано в повідомленні.

Херсонські прикордонники повідомили, що при перетині адмінграніци у деяких громадян виникли труднощі, пов’язані з наданням документів.

«Вартові кордону виявили та затримали громадянку України без документів, яка рухалася вздовж лиману в напрямку населеного пункту, стосовно неї складено протокол про адміністративне правопорушення. Також, в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» виявили часткову підробку паспортного документа у громадянки України, а саме переклеювання фотографії на інформаційній сторінці паспорта», – повідомили у відомстві.

  • Мінреінтеграції розробило детальні карти маршрутів пасажирського транспорту, яким громадяни України з тимчасово окупованих територій можуть доїхати до місць вакцинації та тестування від КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та на адмінмежі з Кримом.
  • З 5 серпня 2021 року почали діяти нові, посилені карантинні правила перетину держкордону, КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та на адмінкордоні з  тимчасово окупованим Кримом.
  • 18 серпня 2021 року Кабмін дозволив особам, які мають COVID-сертифікат про вакцинацію однією або декількома дозами схвалених ВООЗ вакцин або одужання від COVID-19, не проходити самоізоляцію під час перетину державного кордону, а також КПВВ на лінії розмежування на Донбасі і на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.