На Луганщині окупанти обстріляли з мінометів місто Щастя, поранений голова міської адміністрації

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Луганщині російські окупанти 16 вересня обстріляли з 82-мм та 120-мм мінометів місто Щастя. Внаслідок розриву мін осколками поранений керівник міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець та пошкоджено будівлю адміністрації.

Про це повідомляє Щастинська міська територіальна громада.

«Нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, російські окупаційні війська здійснили підступний обстріл по місту Щастя. 16 вересня 2021 о 6:40 та о 7:30 годині, окупанти двічі обстріляли місто Щастя з напрямку н.п. Весела Гора (попередньо із застосуванням міномету калібру 82 мм). Внаслідок обстрілу було пошкоджено дві будівлі та два автомобільних транспорти, поранено керівника Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександра Дунець, наразі його стан здоров’я – задовільний», – йдеться у повідомленні.

На місці події працюють правоохоронні органи.

В свою чергу штаб Операції об’єднаних сил (ООС) уточнив, що окупанти вели обстріл з мінометів калібру 82-мм та 120-мм.

«16 вересня 2021 року з 06.40 до 07.50 з боку позицій ЗФ РФ, що знаходяться в районі Весела Гора, був здійснений обстріл населеного пункту Щастя із застосуванням мінометів калібрів 120 мм і 82 мм. В результаті обстрілу отримала «осколкове поранення стегна і черепно-мозкову травму» цивільна особа, стан якої оцінюється як задовільний», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в ході проведення спостережною групою Української сторони СЦКК верифікації наслідків цього обстрілу встановлено та задокументовано факт пошкодження приватного будинку за адресою: вулиця Енергетиків, 2Б/15. Від розриву мін калібру 120 мм було пошкоджено дах будинку, стіни, вікна та цивільні автомобілі.

Про всі порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ, надавши вичерпні докази злочинів.