В Україні стартували масштабні навчання Rapid Trident-2021 за участі військових 15 країн

Новини
Фото: АРМІЯINFORM

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський військовий полігон) 20 вересня стартували масштабні українсько-американські військові навчання Rapid Trident-2021 (Стрімкий тризуб-2021), в яких беруть участь 6 тисяч військових з 15 країн.

Про це повідомляє командування Сухопутних військ Збройних сил України.

Від США в навчаннях беруть участь військовослужбовці 81-ї бригади бойової групи «Страйкер» Національної гвардії штату Вашингтон (81st Stryker Brigade Combat Team).

Від України у Rapid Trident-2021 беруть участь механізовані, танкові та артилерійські підрозділи однієї з механізованих бригад Сухопутних військ Збройних Сил України, а також підрозділи Нацгвардії, Держприкордонслужби та військової служби правопорядку.

Фото: АРМІЯINFORM

Як повідомляє інформаційне агентство АрміяInform, крім країн-організаторів України і США, в навчанні беруть участь військовослужбовці Болгарії, Канади, Грузії, Федеративної Республіки Німеччини, Італійської Республіки, Йорданського Хашимітського Королівства, Литовської Республіки, Республіки Молдова, Ісламської Республіки Пакистан, Республіки Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії.

Крім того, у навчаннях Rapid Trident-2021 братиме участь особовий склад Литовсько-Польсько-Української бригади.

Навчання триватимуть до 1 жовтня.

Нагадаємо: