Зеленський після нападу на Шефіра посилив свою охорону – УП

Новини
Фото: Укрінформ

Після нападу на свого першого помічника Сергія Шефіра президент Володимир Зеленський посилив свою охорону: збільшений кортеж з сигнальними маячками рухається на великій швидкості.

Про це пише «Українська правда».

Кортеж бачили на Обухівській трасі, він рухався у бік державних дач близько 21 години, пише видання.

За інформацією видання, є документ, згідно з яким «глава Нацполіції Ігор Клименко наказує з 25 вересня по 8 жовтня перевести особовий склад кримінальної поліції та слідчих підрозділів на посилений режим роботи у зв’язку із загостренням криміногенної обстановки на території держави, пов’язаної з учиненням тяжких кримінальних правопорушень, у тому числі із застосуванням вогнепальної зброї, та які викликали в суспільстві значний резонанс, з метою проведення профілактичних заходів для її стабілізації».

Згідно з цим наказом, поліцейські працюватимуть понаднормово, але не більше 12 годин на добу та 6 днів на тиждень.

  • Під Києвом неподалік села Лісники вранці 22 вересня обстріляли автомобіль першого помічника президента України Сергія Шефіра. Поранили водія, якого госпіталізували.
  • Загалом нападники випустили в авто приблизно 10 куль. Сам Шефір не постраждав.
  • Для затримання нападників правоохоронці розпочали спецоперацію. Поліція відкрила кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією — замах на вбивство двох і більшої кількості осіб (ст. 115 ККУ).