Втрати у підрозділах ООС на Донбасі: один боєць загинув, ще один – поранений

Новини

На Донбасі минулої доби російські окупанти продовжили обстрілювати українські позиції в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС). Внаслідок підриву на міні загинув український військовослужбовець. Ще один боєць був поранений.

Про це повідомляє штаб ООС

«Внаслідок підриву на ворожому невідомому пристрої один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення несумісне з життям, інший – вогнепальне осколкове поранення. Захисник перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – середньої важкості», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, упродовж минулої доби, 26 вересня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була контрольованою. Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення, в порівнянні з попередньою добою, зросла.

Російсько-окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню, здійснивши прицільні обстріли позицій підрозділів Збройних Сил України.

В напрямку Лебединського противник вів вогонь зі станкових протитанкових та ручних протитанкових гранатометів. Поблизу Мар’їнки найманці застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

В районі населеного пункту Нью-Йорк ворог обстрілював наші позиції з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів. Ввечері зі стрілецької зброї окупанти вели вогонь в бік Водяного, що на Приазов’ї, та двічі біля Новолуганського.

«Наші військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь та змусили противника припинити вогневу активність», – додали в штабі ООС.

Нагадаємо:

  • 25 вересня збройні формування РФ чотири рази порушили режим припинення вогню, при цьому два рази застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі, стан його здоров’я – задовільний.