Обстріли окупантів в зоні ООС: загинув український боєць, ще один поранений

Новини

На Донбасі минулої доби російські окупанти били по українським позиціям в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) з артилерії, мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець загинув, ще один поранений.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям, один – вогнепальне поранення. Військовослужбовець перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – середньої важкості», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, протягом минулої доби, 30 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Біля Новотошківського ворожі збройні формуванням двічі обстріляли позиції наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Кам’янки окупанти двічі вели вогонь з артилерії калібру 122 мм, а також з мінометів калібру 82 мм та 120 мм.

В районі населеного пункту Попасна найманці здійснили два обстріли з гранатометів різних систем. Зі станкових протитанкових гранатометів різних систем ворог вів вогонь в бік Золотого-4 та Катеринівки.

Поблизу Світлодарська противник застосував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Неподалік Кримського окупанти вели обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

В районі Павлополя найманці двічі обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В бік Талаківки ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

«На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, чим змусили ворога припинити вогневу активність», – додали в штабі ООС.

Нагадаємо:

  • 28 вересня на Донбасі російські окупанти продовжили бити по українським позиціям в зоні проведення ООС з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів поранення отримали двоє військовослужбовців.