У Криму «суд» замінив колишнім «віце-прем’єру» Кабанову і «міністру будівництва» Храмову утримання в СІЗО на домашній арешт

Новини
Михайло Храмов і Євген Кабанов Фото: Facebook Михаил Храмов

«Верховний суд» окупованого Криму 1 жовтня, розглянувши апеляційні скарги адвокатів підозрюваних в шахрайстві в особливо великому розмірі колишніх «віце-прем’єра» Євгена Кабанова і «міністра будівництва і архітектури» Михайла Храмова, змінив їм запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт до 22 листопада.

Про це повідомляє агентство Інтерфакс.

«Постанову Київського районного суду Сімферополя скасувати, … обрати щодо Кабанова Євгена Костянтиновича запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на один місяць і 21 добу, до 22 листопада», – сказав «суддя» Олег Лебідь.

Кабанов брав участь в засіданні через відеоконференцзв’язок зі слідчого ізолятора Сімферополя.

Адвокат просив замінити його підзахисному запобіжний захід на домашній арешт або заборона певних дій. Прокурор заперечувала проти задоволення апеляційної скарги адвоката, заявивши, що екс-чиновник може сховатися від слідства або вплинути на хід розслідування.

Аналогічне рішення «Верховний суд Криму» прийняв і щодо запобіжного заходу колишньому «міністру будівництва і архітектури Криму» Михайлу Храмову.

«Постанову Київського районного суду Сімферополя від 24 вересня про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо Храмова Михайла Михайловича 1981 року народження скасувати … Обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на термін 1 місяць і 21 добу – до 22 листопада 2021 року», – сказала «суддя».

24 вересня 2021 року «Київський райсуд» Сімферополя задовольнив клопотання слідства і відправив Кабанова і Храмова в СІЗО на один місяць і 28 діб, до 22 листопада.

Нагадаємо:

  • 23 вересня 2021 року «віце-прем’єр Криму» Євген Кабанов і «міністр будівництва і архітектури Криму» Михайло Храмов були звільнені з посад і стали фігурантами кримінальної справи, яку порушило «кримське управління ФСБ». 24 вересня «Київський райсуд» Сімферополя їх заарештував. Колишніх чиновників обвинувачують за ч.4 ст.159 КК РФ (шахрайство, вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі). Шкода бюджету оцінена в 57,5 ​​млн рублів. Йдеться про завищення вартості робіт при виконанні держконтракту 2020 року, в рамках нього був побудований водовід від Іванівського водозабору, за рахунок якого частково закритий дефіцит водопостачання Сімферопольського району півострова.
  • Подробиці про те, чим відомий Кабанов, читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань ««Дохрюкався». У Криму взятий під варту «віце-прем’єр» Кабанов».