Комендантська година в ОРДЛО: до лютого в «ЛНР» скасували повністю, в «ДНР» – тільки по вихідним

Новини
Перевірка документів мешканця ОРДО «правоохоронцями ДНР» Фото: ДАН

У ОРДЛО знову вирішили послабити дію комендантської години. При цьому в «ЛНР» його повністю скасували до 1 лютого 2022 року, а в «ДНР» до цього ж терміну продовжили скасування дії комендантської години у вихідні дні.

Про це повідомляє сайт «Новости Донбасса».

Зокрема, угруповання «ЛНР» продовжило скасування комендантської години на більшій частині підконтрольної їй території. Відповідний «указ» 1 жовтня підписав так званий «глава ЛНР» Леонід Пасічник.

Згідно «документу», режим комендантської години в «ЛНР» буде призупинено з 23:00 1 жовтня 2021 року до 4:00 1 лютого 2022 року.

При цьому, як і раніше, комендантська година продовжить діяти на територіях, що знаходяться в межах адміністративно-територіального підпорядкування міст Голубівка (раніше Кіровськ), Первомайськ та Слов’яносербського району.

Раніше режим комендантської години в «ЛНР» був скасований з 31 серпня до 1 жовтня. Таке рішення пов’язували з проведенням виборів до Держдуми РФ і участю в них жителів Донбасу.

Напередодні, «МВС ЛНР» анонсувало повернення комендантської години з 1 жовтня.

У свою чергу угруповання «ДНР» слідом за «ЛНР» продовжило до 1 лютого 2022 року скасування дії комендантської години у вихідні дні на території, яку тимчасово контролює. Про це йдеться в «указі» так званого «глави ДНР» Дениса Пушиліна.

Згідно «документу», режим комендантської години буде призупинений в «ДНР» щотижня з 23:00 п’ятниці до 05:00 понеділка.

Як повідомлялось, у так званих «ДНР» і «ЛНР» з 1 жовтня очікувалось відновлення дії режиму комендантської години, під час якого жителі ОРДЛО з 23:00 до 4:00 мають перебувати в оселях. Порушників обіцяли притягати до «адміністративної відповідальності».

Нагадаємо:

  • 31 травня 2021 року Денис Пушилін підписав «указ» про скасування на території «ДНР» комендантської години у вихідні дні з 1 червня по 15 вересня. Раніше комендантська година діяла щодня з 23:00 до 5:00 ранку. Її скасовували спеціальними указами «глави ДНР» в окремі дні в особливих випадках.
  • У «ДНР» під час скасування комендантської години під час перевірки документів у місцевих жителів «правоохоронці» проводять огляд речей і особистий огляд. При цьому тих, хто не має документів, що засвідчують особу, можуть затримати на три доби, а тих, хто має тільки український паспорт, доставляють в найближчі «відділи внутрішніх справ» для «з’ясування особи» і зняття відбитків пальців.
  • Пізніше у «ДНР» продовжили часткове скасування комендантської години до кінця вересня.