Стратегічне партнерство України і США: Кулеба розповів про ключові позиції

Новини
Президент України Володимир Зеленський і Президент США Джо Байден, 01.09.2021 Фото: Reuters

Комісія з питань стратегічного партнерства України і США буде засідати в кінці жовтня – першій половині листопада. Представництво в Комісії збережеться на рівні державного секретаря США і міністра закордонних справ, проте необхідний формат, коли будуть засідати президенти країн.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

«Якщо виходити на більш високий рівень, то потрібен виключно формат президентської ради, тобто президентів. На мою думку, ми повинні відходити від моделі, коли співрозмовником президента України є віце-президент Сполучених Штатів. Це питання статусу двосторонніх відносин. Тобто, якщо ми стратегічні партнери, то потрібен механізм регулярних консультацій саме між президентами», – сказав глава МЗС.

Кулеба заявив: «для України найважливіше зараз, щоб в Держдепі остаточно сформувалася команда, яка відповідає за Україну».

Кулеба також повідомив, що Сполучені Штати завжди відігравали активну роль у стримуванні російської агресії і деокупації українських територій, продовжують її грати і будуть грати, а в якому саме форматі – це питання другорядне.