У «ЛНР» пояснили, як подати заявку на виїзд через КПВВ «Станиця Луганська»

Новини
штрафы
КПВВ «Станиця Луганська» з боку «ЛНР» Фото: ЛИЦ

В угрупованні «ЛНР» роз’яснили детальний порядок подачі заявки на виїзд з ОРЛО на підконтрольну уряду України територію через КПВВ «Станиця Луганська», рух через яку був обмежений з 9 жовтня.

Про це повідомило так зване «міністерство закордонних справ ЛНР».

У «відомстві» нагадали, що відповідно з «указом» «глави ЛНР» Леоніда Пасічника від 09.10.2021 виїзд громадян, що мають реєстрацію за місцем проживання на території ОРЛО, через КПВВ «Станиця Луганська» на підконтрольну уряду України територію здійснюється тільки за списками і при наявності таких підстав:

– з метою лікування;
– з метою навчання;
– необхідність стороннього догляду за близьким родичем;
– в зв’язку з похованням родича.

У виняткових випадках допускається виїзд жителів ОРЛО при необхідності екстреного перетину лінії розмежування на підставі рішення «робочої групи», узгодженого з «міністерством державної безпеки ЛНР».

Для подачі заявки на виїзд через КПВВ «Станиця Луганська» необхідно:

1. Направити порожній лист на адресу електронної пошти: [email protected]
2. Відкрити лист, який надійде у відповідь, уважно його прочитати.
3. Завантажити за посиланням анкету.
4. Заповнити анкету російською мовою в електронному варіанті (формат doc/docx). В анкеті необхідно заповнити всі графи (наприклад, якщо у вас id-паспорт, в ньому не вказана прописка, тоді у відповідній графі анкети ви пишете «в паспорті не зазначено»).
5. Перевірити правильність даних в анкеті.
6. Підготувати документи:
– зробити скан-копії документів або їх фото у високій якості (роздільна здатність не менше 1024×768 пікселів);
– прикріпити скан-копії або фото документів до листа (допускається в форматі zip/rar).
7. В поле «Тема листа» вказати російською мовою повністю прізвище, ім’я та по батькові людини, яка буде виїжджати на підконтрольну уряду України територію.
8. До листа прикріпити анкету і скан-копії/фото документів.
9. Відправити електронного листа на адресу: [email protected].

Період розгляду заявок: не менше 14 робочих днів.

У «МЗС ЛНР» підкреслили, що анкети, заповнені з порушенням зазначених вимог або без необхідних документів, до розгляду не приймаються.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: (0642) 50-00-68; (0642) 50-19-94.

Нагадаємо:

  • 9 жовтня 2021 року «глава ЛНР» Леонід Пасічник підписав «указ», яким з боку «ЛНР» були посилені правила перетину КПВВ «Станиця Луганська» на лінії розмежування. Тепер норму про перетин КПВВ раз на місяць для жителів з пропискою в контрольованих «ЛНР» районах скасовано, а їх виїзд, подібно правилам, встановленим в «ДНР», здійснюється тільки за списками, сформованими «постійно діючою робочої групою».
  • У «ЛНР» пояснили, що введення обмеження на перетин КПВВ «Станиця Луганська» є «вимушеним протиепідемічним заходом», щоб запобігти завезенню на територію «республіки» коронавірусной інфекції, якою нібито заражаються літні жителі ОРЛО, коли їздять на підконтрольну уряду України територію для отримання пенсій та інших соціальних виплат.