У Донецьку переповнені морги: тіла померлих від COVID-19 складають на підлозі (відео 18+)

Новини
Фото: ДАН

У так званій «ДНР» загострилася ситуація з захворюваністю коронавірусною інфекцією. Медичні установи не справляються з напливом хворих. В окупованому Донецьку морги переповнені, їх працівники змушені складати тіла померлих від COVID-19 прямо на підлозі.

Про це повідомляє telegram-канал «Типичный Донецк».

Автор опублікував відео з моргу Центральної міської клінічної лікарні №3 Донецька, на якому його працівники через брак місць в холодильниках складають тіла померлих від COVID-19 прямо на підлозі коридору.

Увага! На відео присутня нецензурна лексика:

Сайт «ОстроВ» з посиланням на інформацію, яку розміщують місцеві жителі в соцмережах, пише, що в Донецьку утворилася черга на поховання. Як зазначається, іноді поховати померлого можна тільки через тиждень після смерті. Трунарі-копачі підняли розцінки за підготовку могили до 12-16 тисяч рублів.

Столики в міських кафе переважно бронюються для поминок. Священики в Донецьку ледь встигають відспівувати померлих від коронавірусу. У соціальних мережах пишуть, що тільки в Свято-Миколаївському архієрейському соборі в Донецьку відспівують приблизно по 60 померлих на тиждень.

Так зване «міністерство охорони здоров’я ДНР» повідомляє, що ситуація із захворюваністю COVID-19 в ОРДО «характеризується як вкрай напружена».

«Госпітальні бази продовжують роботу в умовах колосального навантаження на систему охорони здоров’я. Ускладнена робота служби екстреної медичної допомоги, що ускладнює своєчасну госпіталізацію пацієнтів до закладів охорони здоров’я», – йдеться в повідомленні.

За інформацією «міністерства», тільки за минулий тиждень в «ДНР» від коронавірусу померли 418 осіб.

Нагадаємо:

  • У кінці вересня 2021 року так званий «глава ДНР» Денис Пушилін підписав «указ», яким в зв’язку з поширенням коронавірусу на території ОРДО введені обмеження на відвідування місць масового перебування людей.