Міномети та гранатомети: окупанти продовжують ігнорувати припинення вогню в зоні ООС

Новини
Донбассе
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі минулої доби російські окупанти продовжили ігнорувати режим припинення вогню та обстрілювати позиції Збройних Сил України в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат у підрозділах Об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Упродовж минулої доби, 12 жовтня, російсько-окупаційні війська шість разів порушували режим припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», – йдеться у повідомленні.

Біля Зайцевого позиції українських воїнів ворог обстріляв зі стрілецької зброї. Поблизу Новозванівки окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

В районі Кримського ворожі збройні формування застосували станкові протитанкові гранатомети. В напрямку Причепилівки противник здійснив обстріл з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Позиції українських захисників біля Красногорівки потрапили під обстріл з мінометів калібру 82 мм та гранатометів різних систем. В бік Мар’їнки найманці відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів.

«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На збройні провокації противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння», – додали в штабі ООС.

Нагадаємо:

  • 11 жовтня на Донбасі російські окупанти продовжили бити по позиціям Збройних Сил України в зоні проведення ООС з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів був поранений український боєць.