РФ провела масову висадку тактичного десанту в окупованому Криму

Новини

РФ провела масову висадку тактичного десанту в окупованому Криму: екіпажі близько 20 вертольотів Мі-8АМТШ російської військової авіації в рамках навчань забезпечили висадку мотострілкових підрозділів з’єднання берегової оборони Чорноморського флоту РФ на полігоні Опук.

Про це повідомляється на сайті Міноборони РФ.

Окупанти відпрацьовували «блокування і знищення бойовиків, які проникли на територію півострова з метою проведення терактів і дестабілізації обстановки».

«Десантування особового складу здійснювалося по-штурмовому з положення зависання вертольотів над землею з використанням канатних і інших спеціальних засобів. Прикриття висадки тактичного десанту забезпечили ударні вертольоти Ка-52 «Алігатор», – сказано в повідомленні.

В даних навчаннях беруть участь з’єднання та військові частини Південного військового округу РФ, а також підрозділи військових баз, дислокованих в Абхазії, Вірменії, Південній Осетії, частина сил Чорноморського флоту, Каспійської флотилії.

За даними відомства, всього до участі в навчаннях залучено близько 8 тис. військовослужбовців, задіяно близько 350 одиниць озброєння і військової техніки.

  • Біля кордону з Україною досі залишаються 19 батальйонно-тактичних груп ЗС РФ. Російська сторона все ще має виконати заходи щодо прозорості відповідно до Віденського документу 2011 року, як це було рекомендовано на спільному засіданні Постійної ради та Форуму безпекового співробітництва.
  • Україна готується відбивати повномасштабне вторгнення РФ. Росія активізувалася на сході нашої держави. Збройні сили постійно готуються до відбиття різних загроз, в тому числі і повномасштабного вторгнення.
  • На території РФ і Білорусі пройшли спільні масштабні військові навчання «Захід-2021». Всього в навчаннях взяли участь до 200 000 чоловік особового складу, близько 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі 290 танків, 240 знарядь, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів.