Велика Британія засуджує проведення Росією перепис населення в окупованому Криму

Новини
Фото: РИА Новости Крым. Дмитрий Макеев

Велика Британія засуджує рішення РФ провести перепис населення на території окупованого Криму.

Про це в Twitter повідомляє пресслужба посольства Великої Британії в Києві.

«Плани Росії щодо проведення перепису населення в Криму не змінюють того факту, що Крим – це Україна. Ми підтверджуємо нашу непохитну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України», – сказано в повідомленні.

Україна та Європейський союз засудили проведення Росією перепису населення на території окупованого Криму з 15 жовтня по 14 листопада. Крім того в ЄС засудили чергову незаконну призовну кампанію, яку РФ проводить на півострові. У Брюсселі вимагають від Москви припинити порушення міжнародного права.

Як повідомляє  агентство «РИА Новости Крым», 15 жовтня в Криму стартував Всеросійський перепис населення. Він триватиме до 14 листопада, а його підсумки стануть основою для розробки нових соціальних і економічних програм. В якості переписувачів в Криму працюватимуть близько 4 тисяч чоловік. Завдання кожного з них – обійти 550 домоволодінь і переписати проживають в них людей.

Нагадаємо:

  • Останній офіційний всеукраїнський перепис населення в Криму проводився в 2001 році. За його даними, на той момент на півострові проживало 2,34 мільйона осіб.
  • У 2014 році після окупації Криму Росія провела з 14 жовтня до 25 жовтня на півострові перепис населення. За його даними населення Криму на той момент становило 2 мільйони 284 людини. З них в «Республіці Крим» проживали 1,889 млн осіб, в Севастополі – 395 тис. осіб.