У Криму адвоката Семедляєва звільнили з ІТТ, «суд» оштрафував 14 затриманих кримських татар, ще шістьох виправдав

Новини
Адвокат Едем Семедляєв Фото: crimean-solidarity.org

В окупованому Криму «Центральний районний суд» Сімферополя не став розглядати адміністративну справу стосовно адвоката Едема Семедляєва, якого російські силовики обвинувачували в «непідпорядкуванні вимоги співробітника поліції», і відправив обидва складені на нього протоколи в поліцію на доопрацювання. Також «суд» оштрафував на суму від 10 до 15 тисяч рублів 14 кримськотатарських активістів, затриманих 25 жовтня біля «Кримського гарнізонного судук. Ще шістьох кримських татар було виправдано.

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність».

Як зазначається, «Центральний районний суд» Сімферополя не став розглядати адміністративну справу адвоката Едема Семедляєва, якого обвинувачували за статтею 19.3 КоАП РФ («Непідкорення законній вимогі співробітника поліції»). Протоколи про правопорушення не були прийняті «судом» через помилки та відправлено їх укладачамі.

Увечері 26 жовтня Едема Семедляєва звільнили з ІТТ у Судаку і він повернувся додому.

«Суд» також визнав винними у скоєнні адміністративного правопорушення за ст.20.2.2 КоАП РФ (Організація масового одночасного перебування громадян у громадських місцях, які спричинили порушення громадського порядку) 14 кримських татар, затриманих 25 жовтня біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду».

У той же час «суд» виніс виправдувальні рішення щодо ще шістьох кримськотатарських активістів, включаючи журналіста інтернет-видання «Грани.Ру» і активіста Кримської солідарності Зідана Аджикелямова.

Нагадаємо:

  • 25 жовтня 2021 року в Сімферополі російські силовики затримали 21 кримськотатарського активіста, включно з журналістами, які зібралися біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», де по відеозв’язку транслювалося засідання Апеляційного військового суду в місті Власиха Московської області РФ, який розглядав апеляційну скаргу на вирок фігурантам «справи кримських мусульман» Рустема Емірусєїнова, Арсена Абхаїрова та Ескендера Абдулганієва. Затриманих доправили до «Центрального відділу поліції» Сімферополя.
  • 25 жовтня у Сімферополі на адвоката Едема Семедляєва, який приїхав до «Центрального відділу поліції» для надання юридичної допомоги затриманим вранці кримським татарам, склали протокол за «непідкорення поліції» та затримали.