Окупанти продовжують обстріли на Донбасі: загинув український боєць

Новини

На Донбасі російські окупанти продовжують бити по українським позиціям в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) з артилерії, мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів загинув український військовослужбовець.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Упродовж минулої доби, 27 жовтня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 15 порушень режиму припинення вогню, три з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння … Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям», – йдеться у повідомленні.

Поблизу Гранітного окупанти двічі здійснили обстріли з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм. В напрямку Луганського ворог чотири рази вів вогонь, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Біля Новотошківського противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї. В бік Новолуганського та Водяного найманці застосували ручні протитанкові гранатомети. В районі Лебединського та Зайцевого обстріли велися з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Неподалік Широкиного ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Позиції поблизу Кряківки потрапили під обстріл з мінометів калібру 120 мм.

Біля Гранітного російські найманці за допомогою безпілотного літального апарату здійснили скидання невідомих вибухових пристроїв. Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотника з перетином лінії зіткнення.

«Наші захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння», – додали в штабі ООС.

Станом на 7 годину ранку, 28 жовтня, зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Поблизу Луганського окупанти здійснили обстріл зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо:

  • 26 жовтня на Донбасі російські окупанти били по українським позиціям з артилерії калібру 122 мм. Внаслідок обстрілів загинув український військовослужбовець, ще один поранений. У відповідь Збройні Сили України вперше застосували в зоні проведення ООС розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar, який керованою бомбою знищив одну гармату разом з розрахунком російсько-окупаційних військ.