З Криму до ОРДЛО окупанти вивезли сільгосппродукції на $7,4 млн – окупаційний «мінсільгосп»

Новини

Окупаційне «керівництво» кримського агропрому хизується «експортом» сільгосппродукції на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляє пресслужба окупаційного «міністерства сільського господарства республіки Крим».

Поставки сільгосппродукції з Криму до ТОТ Донецької і Луганської областей окупанти називають «експортом до України».

«Найбільша питому вагу, понад 50%, має експорт до України – $7,4 млн. У Китай експортовано продукції АПК на $4 млн, що становить понад 28%. У меншому обсязі продукція експортувалася до Киргизії, Казахстану, Білорусі, Вірменії, Абхазії, Туреччини, Таджикистану, Ізраїлю та Сербії. З початку 2021 року обсяг експорту сільгосппродукції становив $14,2 млн з запланованих $12 млн», – повідомив окупаційний «міністр сільського господарства республіки Крим» Андрій Рюмшин.

Керівник окупаційного аграрного відомства стверджує, що загалом кримська сільгосппродукція постачалася в 11 країн світу. Андрій Рюмшин також уточнив, що найбільшу питому вагу в в переліку експортованої продукції мають  м’ясо птиці, міцні спиртні напої та виноградні вина.

  • Товарообмін між окупованим Кримом і підконтрольною українському уряду територією України було припинено в ході так званої «громадянської блокади» восени 2015 року. Заборону на торгівлю з окупованим Кримом підтверджено у законі про скасування Вільної економічної зони «Крим». 
  • Повідомлялося, що до Китаю з окупованого Криму постачаються кримські вина. Також були спроби налагодити поставки в Китай кримського морозива.