ФСБ в Криму затримала ексмера Сімеїза. Підозрюють у «державній зраді»

Новини
Юрій Ломенко Фото: yalta.rk.gov.ru

Співробітники ФСБ в Криму затримали колишнього мера селища Сімеїз (АР Крим) Юрія Ломенка, який після окупації Криму Росією став «депутатом» «Ялтинської міської ради». Його підозрюють у «зборі відомостей в інтересах української спецслужби». 

Про це повідомляють кримські ЗМІ, посилаючись на пресслужбу ФСБ.

Невдовзі після затримання окупаційний «Ялтинський міський суд» заарештував Ломенка на два місяці

ФСБ вважає, що Ломенко в період з 2017 по 2018 рік нібито «за завданням української спецслужби здійснював збір, зберігання, передачу відомостей, що становлять державну таємницю РФ, у тому числі про співробітників ФСБ Росії». 

В травні 2017 року Ломенко заснував та очолив кримську регіональну громадську організацію національно-культурна автономія «Українці Криму», повідомляють кримські медіа зі слів пресслужби ФСБ. Організацію було зареєстровано у Сімеїзі за адресою місцевого продуктового ринку і ліквідовано самим же Ломенком у жовтні 2021 року.

Юрій Ломенко після затримання ФСБ. Скріншот РИА НОВОСТИ

Напередодні затримання повноваження Юрія Ломенка як «депутата» були припинені за власним бажанням. 

  • Юрій Ломенко до російської окупації Криму був секретарем Сімеїзької селищної ради. Після вбивства мера Симеїзу Олександра Костенка в лютому 2013 року Ломенко переміг на виборах нового селищного голови від Партії регіонів. У 2019 році Юрій Ломенко став «депутатом» «Ялтинської міської ради» від партії «Єдіная Росія».