Окупанти спростили виїзд через КПВВ «Станиця Луганська»: що змінилося?

Новини
КПВВ "Станиця Луганська" Фото: Олександр Кохан/hromadske

Бойовики скасували документальне підтвердження мети виїзду мешканців тимчасово окупованої території Луганської області на підконтрольну уряду України територію через КПВВ «Станиця Луганська».

Повідомлення про це опубліковано на сайті так званого «глави ЛНР» Леоніда Пасічника 10 листопада 2021 року.

Додаткові обмеження на виїзд діяли з 10 жовтня 2021 року. Згідно з ними, особи з реєстрацією на ТОТ Луганської області могли виїхати через КПВВ «Станиця Луганська» не частіше одного разу на місяць за списками «постійно діючої робочої групи» з метою лікування, навчання, догляду за близьким родичем чи поховання близького родича. Підстави для виїзду мали бути підтверджені документально.

Наразі окупанти скасували це обмеження: від мешканців ТОТ більше не вимагатимуть повідомляти і підтверджувати документально мету виїзду через КПВВ «Станиця Луганська». 

  • КПВВ «Станиця Луганська» працює щодня з 8.00 до 16.00. Для виїзду з ТОТ з реєстрацію місця проживання на тимчасово окупованій території Луганської області необхідно мати Дозвіл на виїзд від так званої «Постійної робочої групи ЛНР» і – Електронний дозвіл для проходження КПВВ, оформлений на сайті Реєстру дозволів для переміщення осіб через лінію розмежування у межах Донецької та Луганської областей Служби безпеки України.