Україна побудує на Донбасі водогін в обхід ТОТ: підряд на проект на 80 млн отримала компанія-новачок

Новини
Фото: пресцентр штабу АТО

Засноване мешканцями Донецька київське ТОВ «Девел-Проект» виконає проектування будівництва водопроводу за 80,17 млн грн на замовлення департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОДА. Раніше ця компанія отримала підряди від скандально відомого Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це пишуть «Наші гроші».

Південний технічний водопровід довжиною 70 км у дві нитки має забезпечити надійним водопостачанням півтора мільйона жителів Донецької області, зокрема мешканців міст Маріуполь, Волноваха, Покровськ, Мирноград, Добропілля, Селідове тощо, а також населених пунктів Волноваського і Покровського районів. 

Водопровід буде прокладено в обхід тимчасово окупованої території. Його будуватимуть неподалік лінії розмежування, в деяких місцях відстань до неї складатиме менше 7 км.

Планується проєктування будівництва споруд технічного водопостачання від ПК 637+50 каналу «Сіверський Донець-Донбас» до врізки в Південно-Донбаський водопровід на землях Краматорського та Покровського районів. Проєктна потужність водогону – 360 тис куб. м води на добу.

Підряд, який отримало ТОВ «Девел-Проект», включає стадії «Техніко-економічне обґрунтування», «Проект», «Робоча документація» та отримання експертного звіту на проектно-кошторисну документацію.

 ТОВ «Девел-Проект» підтверджує досвід субпідрядним договором із ТОВ «Архітектурно-проектне бюро» щодо проектування реконструкції Другого Донецького водопроводу.

Очікувана вартість закупівлі становила 95 млн грн, однак ціна угоди виявилась на 16% нижчою від очікуваної вартості закупівлі.

Конкурентом ТОВ «Девел-Проект» у тендері  було ДП «Східноукраїнський екологічний інститут» Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

ТОВ «Девел-Проект» з реєстрацією в Києві і статутним капіталом 10 тис грн у жовтні 2019 року створили Ігор Бугайчук та Віталій Краснобокий, зареєстровані в окупованому Донецьку. У жовтні 2021 року єдиним засновником фірми став Олександр Кривоконь із Краматорська.

Наразі Бугайчук і Краснобокий володіють ТОВ «ПСФ Тектор» з окупованого Донецька, пише видання.

У 2020 році ТОВ «Девел-Проект» отримало два підряди Окружного адміністративного суду міста Києва на проектування архіву судових справ і поточного ремонту будівлі за 57 тис грн.