Переселенці, які хочуть отримати кредит KfW на житло, у заявці мають вказувати членів родини

Новини

Переселенці, які бажають взяти участь у програмі пільгового іпотечного кредитування під 3 % (грант від німецького банку KfW), у формі мають зазначити, зокрема, кількість членів своєї родини. Це впливає на розмір житлової площі, на яку може бути надано кредитування.

Про це, у зв’язку з великою кількістю питань, пише Мінреінтеграції у роз’ясненні.

«Члени сім’ї кандидата — дружина (чоловік), їх діти; особа, яка проживає з кандидатом, що має інвалідність I групи, та доглядає за ним, за умови, що кандидат не перебуває з нею у шлюбі; батьки; особа, яка перебуває під опікою або піклуванням кандидата та проживає разом з ним», — йдеться у роз’ясненні Мінреінтеграції.

Якщо заявка не буде містити цих даних, то кредит надається виходячи з нормативної площі житла, яка становить 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Якщо рандомним чином заявка кандидата буде у списку переможців, то людина має подати до регіонального управління фінансової установи документи, зокрема, що підтверджують родинні стосунки між особами, на яких розраховується розмір кредиту.

Подання нової заяви про намір отримати кредит не впливає на її пріоритетність, оскільки визначення переможця проводиться у рандомному порядку (випадковий вибір, який проводиться за допомогою генератора випадкових чисел).

Крім цього, Мінреінтеграції інформувало, що 17 листопада 2021 року було відібрано ще 100 осіб із числа зареєстрованих кандидатів, які отримають житловий кредит на пільгових умовах.

Загалом протягом 2021–2022 років, цей проєкт дозволить забезпечити постійним житлом щонайменше 680 сімей або 1768 ВПО.

Верховна Рада 2 грудня 2020 року ратифікувала угоду між Урядом України і Урядом Німеччини щодо залучення 25,5 млн євро від німецького державного банку розвитку KfW на надання пільгових кредитів для придбання житла внутрішньо переміщеними особами. Дана угода дозволить ВПО отримати пільгові кредити на придбання житла на суму близько приблизно 40 тисяч євро в гривневому еквіваленті строком на 20 років під пільгові умови — 3 % річних.