Президент Болгарії Радев сказав, що анексія Криму — незаконна, але наразі півострів російський

Новини
Румен Радев, президент Болгарії Фото: file.liga.net

Президент Болгарії Румен Радев повторно висловив свою позицію щодо Криму. Він повторив своє висловлювання про те, що «Крим — російський», але назвав анексію півострова незаконною.

Про це повідомляє видання​ «bTV Новините».

«Немає жодної драми. Питання абсолютно зрозуміле. Анексія Криму є порушенням міжнародного права, але, як я сказав учора ввечері, у політиці є реалії, і на даний момент Крим є російським», — сказав Радев журналістам.

Діючий президент Болгарії Румен Радев 18 листопада 2021 року під час дебатів у відповідь на заяву свого опонента Анастаса Герджикова про те, що Крим є українським, сказав: «Тепер російський, а що таке?».

Румен Радєв також заявив, що «Росія не може бути нашою моделлю розвитку, але Росія не може бути нашим ворогом». За його словами, навколо Росії багато спекуляцій, і в даному випадку головне — шукати діалог із Москвою, бо він нібито серйозно порушується на рівні ЄС.

«Надзвичайно важливо мати прагматизм у зовнішній політиці. Санкції проти Росії виглядають неефективними. Нам потрібна прагматична політика щодо Москви. Не в останню чергу ми не повинні забувати, що Росія є дуже важливим фактором у боротьбі з глобальним тероризмом», — також сказав Радев.

  • Міністерство закордонних справ України 19 листопада 2021 року викликало посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева. У заяві МЗС йшлося про те, що Україна чекає на спростування президентом Болгарії Руменом Радевом його заяви.