Тисяча Зеленського: як і на що можна отримати гроші з держбюджету

Новини

8 млрд грн на надання «допомоги» на програму «єПідтримка» виділила Верховна Рада, в рамках якої повністю вакцинованим від COVID-19 українцям виплатять по 1 тисячі гривень. Вона стартуватиме 19 грудня.

15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень через додаток «Дія».

Законопроєкт №6297 передбачає збільшення доходів і видатків держбюджету на 10,2 млрд грн (надходження по загальному фонду держбюджету від ПДВ з ввезених на митну територію України товарів).

«Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма єПідтримка. Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатись 1000 грн за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку», – повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко.

«За результатами вирішили, що витратити 1000 грн на придбання книг можна буде від початку програми єПідтримка», – додала міністерка.

Повідомляється, що вакциновані українці зможуть витратити гроші з держбюджету на подорожі країною, музеями та інше.

  • У Мінцифри повідомили, що віртуальні картки в застосунку «Дія», на яку повністю вакциновані українці з 19 грудня отримуватимуть тисячу гривень, будуть безкоштовними – жодних комісій за їхнє обслуговування не буде.