Поблизу Попасної на непідконтрольній території та в «сірій зоні» з’являться українські телеканали

Новини
Фото: minre.gov.ua

Радіотелевізійну передавальну станцію у смт Комишуваха у Луганській області збудували протягом 2020–2021 років. Радіус розповсюдження телевізійного сигналу з неї складає 50 км. Радіосигнал повністю покриває тимчасово окуповану частину області і сягає кордону з РФ.

Про це інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованої території.

Робота РТПС «Комишуваха» дозволила відновити доступ до медіа-центру на території Сєвєродонецького та Щастинського районів Луганщини і частини Донеччини щонайменше для 200 тисяч громадян.

Дозволи на мовлення з телевежі отримали АТ НСТУ (канали: «UA: Перший», «UA: Донбас», «UA: Культура»), державний телеканал «Дім», оператор багатоканальної телевежі ТОВ «Зеонбуд» (а це 32 найбільш рейтингові телеканали), телеканали «Перший Західний» та «2+2». Також транслюються радіостанції «УР-1», «UA: Культура», «Армія-ФМ», «UA: Радіо Промінь», а також місцеві «49-паралель» та «Пульс».

Крім того, розроблено оптимальну схему цифрового телевізійного мовлення та створюються зони синхронного цифрового телевізійного мовлення з чинною РПТС «Бахмутівка» у Щастинському районі.

Крім того, на телевежі в Комишувасі змонтовано найвищий в Луганській області флагшток — 150 м, де закріплено Державний Прапор України.

Нагадаємо:

  • 13 грудня 2021 року у селищі Новоайдар Луганської області 13 грудня родинам переселенців вручили ключі від квартир у відреконструйованого для проживання будинку.