Начальник ГУР Буданов ділить маєток із родиною Гогілашвілі — Слідство.інфо

Новини
Ексзаступник міністра МВС Олександр Гогілашвілі та головний розвідник України Кирило Буданов/ФОТО з Instagram-сторінки Олександра Гогілашвілі від 8 серпня 2021 року

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов може проживати у будинку під Києвом разом із помічницею президента Марією Левченко та її чоловіком, колишнім заступником міністра внутрішніх справ Олександром Гогілашвілі, який ймовірно є громадянином Росії.

Про це йдеться у розслідуванні агенції «Слідство.Інфо».

Журналісти-розслідувачі неодноразово фіксували, як із території маєтку у селі Хотів під Києвом, де мешкає ексзаступник міністра Гогілашвілі та його дружина Марія Левченко, виїжджав чорний автомобіль марки Volvo на номерах прикриття. Автівку супроводжував позашляховик Nissan — теж на номерах прикриття. Крім кортежу і охорони, журналісти «Слідства.Інфо» зауважили посилені заходи безпеки перед виїздом Volvo.

Зрештою, журналісти зафіксували той самий кортеж і з тими ж номерами прикриття на в’їзді до Головного управління розвідки Міноборони на Рибальському острові.

Як зʼясувалося, Олександр Гогілашвілі, Марія Левченко та її сестра у соцмережах дружать з Маріанною Будановою — дружиною головного військового розвідника Кирила Буданова. Сам Гогілашвілі викладав спільні фото з Будановим, зроблені у серпні цього року. Тож охоронюваною особою, що пересувається у кортежі із посиленими заходами безпеки, ймовірно, є саме головний розвідник України.

Раніше Центр журналістських розслідувань повідомляв про можливу наявність у Олександра Гогілашвілі паспорта громадянина Російської Федерації. Тож з огляду на ймовірне російське громадянство Олександра Гогілашвілі, спільне проживання з ним керівника військової розвідки може становити загрозу для національної безпеки України.

Нагадаємо:

  • Ексзаступник міністра внутрішніх справ України Олександр Гогілашвілі може мати діючий паспорт громадянина Російської Федерації та індивідуальний податковий номер. До переїзду в Україну Гогілашвілі був помічником депутата Госдуми РФ від партії «Единая Россия» Миколи Валуєва, який у 2014 році агітував у Криму і Севастополі за приєднання до Росії.
  • Iнформацiя про визнання недійсним тимчасового посвідчення громадянина України, видане Олександру Гогілашвілі у 2015 році, на сайті Державної міграційної служби України відсутня. За законом, аби отримати постійний паспорт громадянина України, Гогілашвілі упродовж двох років повинен був здати тимчасову посвідку в ДМС разом із підтвердженням припинення громадянства РФ.
  • Олександр Гогілашвілі був призначений заступником міністра МВС у вересні 2019 року, коли його очолював Арсен Аваков. Після приходу на посаду Дениса Монастирського Гогілашвілі залишився заступником і відповідав за боротьбу з незаконним обігом наркотиків та реабілітацію наркозалежних.
  • У Росії та Україні Гогілашвілі працював з організаціями, які допомагають наркозалежним — «Центр здоров’я молоді» та «Міжнародній антинаркотичній асоціації» (МАА). Журналістські розслідування Слідство.інфо «Асоціація «Викрадачі»» та Суспільного «Бити. Молитися. Тримати» встановили численні факти примусового утримання наркозалежних у центрах МАА та поблажливе ставлення до них правоохоронних органів.