З-під арешту вийшов координатор «Кримської солідарності» Мустафа Сейдалієв, що пробув в ізоляторі 24 доби

Новини
Мустафа Сейдалиев, фото: Крымская солидарность, 17.12.2021

Активіст Мустафа Сейдалієв був затриманий 7 грудня одразу після того, як вже відбув 14 діб у ІТТ за участь у зустрічі з-під арешту адвоката Едема Семедляєва. Нове обвинувачення для Мустафи силовики висунули через допис у соцмережі, зроблений у 2012 році. «Суд» призначив йому ще 10 днів арешту. Увечері 17 грудня Мустафу Сейдалієва відпустили.

Про це повідомляє Кримська солідарність.

Так званий «Верховний суд Криму» 17 грудня не скасував рішення «Кіровського райсуду», яким Сейдалієва було визнано винним у екстремізмі за допис від 2012 року.

Мустафа Сейдалієв брав участь у розгляді та нагадав «суду», що публікації в соцмережі, які закидають йому обвинувачення, були зроблені у 2012 році, на території з іншою юрисдикцією, а пізніше доступ до сторінки був ним загублений. Шкода від публікацій також не була доведена.

«Усі ці затримання розцінюю як переслідування за політичними мотивами. За діяльність, яку веду я та мої колеги в Криму — захист прав незаконно засуджених людей», — сказав Мустафа Сейдалієв.

Термін арешту чоловіка сплив о 19:39, 17 грудня. Кримські татари зустріли Сейдалієва, а також провели дуа за всіх політв’язнів, за затриманих і всіх незаконно переслідуваних.

Фото: Крымская солидарность, 17.12.2021

Нагадаємо:

  • В окупованому Криму «суди» заарештували 21 кримськотатарського активіста, які були затримані 23 листопада біля будівлі ізолятора тимчасового тримання Сімферополя, куди прийшли зустріти адвоката Едема Семедляєва після 12 діб адмінарешту. Ще 9 затриманим жінкам було призначено адміністративні штрафи.