Вийшов перший трейлер мультфільму «Мавка. Лісова пісня», прем’єра стрічки відбудеться через рік

Новини
Кадр з мультфільму «Мавка. Лісова пісня» Фото: скріншот YouTube FILM.UA Group

Автори випустили перший офіційний трейлер українського мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Анімаційна стрічка, створена за підтримки Держкіно, вийде в національний прокат 29 грудня 2022 року. Розробкою 3D-мультфільму займається українська студія Animagrad, яка належить компанії FILM.UA Group.

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

«Мавка. Лісова пісня» – найочікуваніший український мультфільм останніх років. Проєкт створено за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки та адаптовано під жанр сімейної анімації. Також в основі мультфільму – образи зі слов’янських міфів і легенд. Головний посил нового трейлера втілено в безсмертній цитаті з «Лісової пісні»: «Я в серці маю те, що не вмирає!». Анімаційні герої, яких ви побачите у трейлері, заговорили голосами відомих українських зірок Артема Пивоварова (Лукаш), Олени Кравець (Килина), Юлії Саніної (Русалка Водяниця) та DZIDZIO (Шумник Гук). Чиїм саме голосом заговорить Мавка та інші герої – Студія Animagrad поки не розкриває», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Держкіно, велику увагу в трейлері приділено локаціям, де розгортаються події. Створювати фантазійні світи Мавки художникам допомагали консультанти зі Всесвітнього фонду дикої природи «WWF-Україна».

«У відео яскраво представлено Світ Лісу, на який нас надихнули праліси Карпат, та Світ Людей, де величні пагорби нагадують форму й візерунки великодніх писанок… Ми прагнули передати велич та красу недоторканої природи, тому Мавчин Ліс – не просто декорація, а повноцінний герой історії. А щоб глядачі максимально занурилися в автентичну й магічну атмосферу, ми підкреслили масштабність локацій та наповнили Ліс історіями дивовижних створінь», – розповів Олег Маламуж, режисер мультфільму.

Поступово з анімаційного фільму проєкт «Мавка. Лісова пісня» виріс у багатогранний мультиплатформовий бренд «Всесвіт Мавки», що об’єднав людей із творчої, технологічної та бізнес-сфер, наукові й громадські інститути, державні структури.

«У січні 2022 року, напередодні найбільшого кіноринку European Film Market у рамках Берлінського кінофестивалю, Animagrad представить міжнародну версію трейлеру й слова Лесі Українки пролунають на весь світ. Команда представлятиме мультфільм не лише в Берліні, а й на всіх найбільших галузевих фестивалях та кіноринках, включно з кіноринками Marché du Film (Канни, Франція) та American Film Market (Лос-Анджелес, США)», – додали у Держкіно.

Мультфільм «Мавка. Лісова пісня». створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства культури та інформаційної політики України, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо:

  • В жовтні 2015 року компанія FILM.UA Group, якій належить студія Animagrad, повідомила про початок розробки повнометражного мультфільму «Мавка. Лісова пісня» за мотивами класичного твору Лесі Українки.
  • У березні 2017 року проект українського мультфільму «Мавка. Лісова пісня» був визнаний найкращим на найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie, де Україна була представлена вперше. Пітчінг (презентація кінопроекту з метою знаходження інвесторів – ред.) мультфільму був проведений продюсерами групи компанії FILM.UA Group та української анімаційної студії Animagrad.