Мирослава Гонгадзе повертається до Києва і очолить представництво «Голосу Америки» в Східній Європі

Новини
Мирослава Гонгадзе Фото: VOA

Керівниця української служби «Голосу Америки» Мирослава Гонгадзе очолила представництво мережі у Східній Європі. Вона переїде працювати до Києва у 2022 році.

Про це йдеться в офіційному повідомленні «Голосу Америки».

«На цій новій посаді вона координуватиме розвиток висвітлення подій у регіоні, який потерпає від гібридної війни та дезінформації. Із інтенсивним нагромадженням російських сил вздовж кордону України та в окупованому Росією Криму, Гонгадзе інформуватиме аудиторію світу про агресивну тактику Кремля в Східній Європі та вплив Росії та Китаю в регіоні», – йдеться в повідомленні.

В.о. директора «Голосу Америки» Йоланда Лопес відзначила досвід Гонгадзе і її знання про регіон і зауважила, що «це призначення досвідченої репортерки до столиці України прямо відповідає підходові «Голосу Америки», який ставить свою аудиторію на перше місце, адже ми продовжуємо швидко спрямовувати журналістів у місця, де вони можуть безпосередньо повідомляти про критично важливі регіони і надавати інформацію, якої найбільше потребує наша аудиторія».

«Голос Америки» відіграє важливу роль джерела новин, якому довіряють українці, відзначила Гонгадзе. «Я з нетерпінням очікую на можливість донести інформацію про Україну, яка є ключовим полем битви за демократію, а також більш широкого регіону, до світової аудиторії», – додала вона.

В «Голосі Америки» наголосили на досвіді Гонгадзе і її знанні відносин США та України. Гонгадзе нещодавно завершила річну програму для журналістів у Гарварді, під час якої вони приділяла увагу дослідженню стратегій висвітлення російської інформаційної війни, йдеться в заяві мовника.

Мирослава Гонгадзе працює в «Голосі Америки» у Вашингтоні, округ Колумбія, з 2004 року.