У Криму позбавили повноважень «суддю» за конфлікт із поліцейським після п’яного ДТП у Ялті

Новини
«Суддя» Юрій Гулевич під час конфлікту з поліцейськими у Ялті, 15.12.2021 Фото: instagram olga_._ivanenko

В окупованому Криму позбавили повноважень «суддю Центрального районного суду» Сімферополя Юрія Гулевича, який у нетверезому стані влаштував ДТП у Ялті, а потім поскандалив із поліцейськими. Гулевич фігурує у кримінальному провадженні про скоєння держзради суддями АР Крим після окупації півострова Росією, яке розслідують українські правоохоронці.

Про це повідомили у «кваліфікаційній колегії суддів Республіки Крим» у відповідь на інформаційний запит видання «Крыминформ».

«Радою суддів Республіки Крим проводиться службова перевірка щодо судді Центрального районного суду Сімферополя Гулевича Юрія Григоровича. Рішенням кваліфікаційної колегії суддів Республіки Крим від 20 грудня 2021 року повноваження судді Центрального районного суду Сімферополя Гулевича Ю.Г. припинено», – йдеться у відповіді.

Як повідомлялося, 15 грудня 2021 року в Ялті п’яний «суддя» Юрій Гулевич врізався на своєму автомобілі в припаркований Porsche. При цьому він став штовхати, хапати за форму і ображати поліцейських, які прибули на місце події. Він показував їм своє посвідчення «судді» і заявляв, що вони не мають права його затримувати.

Нагадаємо:

  • У 2015 році ГПУ передала до Верховного суду 276 подань про надання згоди на затримання та арешт кримських суддів, які перейшли на бік окупанта. Серед них був і Юрій Гулевич.