«Красуха» та «Борисоглібськ»: Росія проводить в окупованому Криму чергові військові навчання

Новини
Красуха
РЭБ «Красуха» Фото: militaryarms.ru

В окупованому Криму Росія проводить чергові незаконні військові навчання. Звезла цифрові комплекси зв’язку, станції РЕБ «Красуха» та «Борисоглебськ».

У навчаннях взяли участь понад 500 військовослужбовців флоту, було задіяно близько 50 одиниць озброєння та військової техніки, у тому числі командно-штабні машини Р-149МА1.

«Російські підрозділи зв’язку та радіоелектронної боротьби Чорноморського флоту Росії провели двостороннє вчення щодо протиборства один одному в польових умовах», – повідомляє пресслужба Південного військового округу Міноборони Росії.

Зв’язківці ЧФ «відпрацювали завдання щодо здійснення маршу на штатній техніці у зазначені райони, переходу на резервні канали провідного, радіорелейного та супутникового зв’язку, а також передачі термінових радіограм за допомогою спеціального шифрувального обладнання у складних умовах».

За даними командування, «однією з головних цілей навчання стала підготовка підрозділів зв’язку флоту до участі у відбіркових етапах конкурсу «Упевнений прийом» у рамках армійських міжнародних ігор 2022 року (АРМІ-2022)».

  • Біля кордону з Україною досі залишаються 19 батальйонно-тактичних груп ЗС РФ. Російська сторона все ще має виконати заходи щодо прозорості відповідно до Віденського документу 2011 року, як це було рекомендовано на спільному засіданні Постійної ради та Форуму безпекового співробітництва.
  • Україна готується відбивати повномасштабне вторгнення РФ. Росія активізувалася на сході нашої держави. Збройні сили постійно готуються до відбиття різних загроз, в тому числі і повномасштабного вторгнення.
  • На території РФ і Білорусі пройшли спільні масштабні військові навчання «Захід-2021». Всього в навчаннях взяли участь до 200 000 осіб особового складу, близько 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі 290 танків, 240 знарядь, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів.