На Донбасі в останній день 2021 року загинув український військовий

Новини

31 грудня на Донеччині загинув український військовослужбовець. За даними штабу ООС, боєць ЗСУ отримав несумісне з життям поранення. В останній день 2021 року бойовики тричі порушували режим припинення вогню.

Про це повідомляє штабу Операції об’єднаних сил.

У районі Травневого окупанти відкривали вогонь із автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Авдіївки російські найманці вели обстріл зі стрілецької зброї, а у бік Водяного окупанти відкривали вогонь з автоматичних та протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У штабі ООС повідомляють, що українські військові відкривали вогонь у відповідь.

1 січня станом на 7:00 бойовики вже тричі порушили режим припинення вогню.

Біля села Широкине окупанти стріляли з автоматичних та протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Новолуганського йшов обстріл із гранатометів та стрілецької зброї, а у бік Водяного бойовики відкрили вогонь із протитанкових гранатометів.

  • 22 грудня на засіданні Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на сході України сторони висловили намір дотримуватися режиму припинення вогню.
  • Незважаючи на домовленості про «різдвяне перемир’я», бойовики продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.
  • За добу 26 грудня з боку найманців РФ зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню, поранено двох військових української армії, стан їхнього здоров’я – тяжкий.