МЗС: РФ не інформувала про евакуацію співробітників своїх дипломатичних установ з України

Новини
Будівля посольства РФ у Києві Фото: ТАСС

Міністерство закордонних справ не отримувало від Росії інформації про евакуацію співробітників дипломатичних установ РФ з України. Раніше про виїзд сімей російських дипломатів з України повідомило американське видання The New York Times.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко агентству Інтерфакс-Україна.

«Міністерство закордонних справ не отримувало від російської сторони інформації про евакуацію співробітників дипломатичних установ Російської Федерації з України. Посольства інших держав в Україні також не повідомляли про наміри евакуювати своїх співробітників», – сказав Ніколенко.

Він наголосив, що зі свого боку МЗС України наразі не планує евакуювати українських дипломатів із РФ.

«На території Росії функціонують у штатному режимі посольство в Москві, генеральні консульства в Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону, консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську. Незважаючи на складні умови, наші дипломати та консули продовжують успішно виконувати покладені на них завдання, насамперед захищати інтереси українських громадян у Росії», – розповів речник МЗС.

Як зазначає агентство, у відповідь на прохання прокоментувати публікацію американской газети в МЗС РФ зазначили: «Посольство Росії в Києві працює у штатному режимі».

Раніше видання The New York Times повідомило з посиланням на високопосадовця СБУ, що Росія на початку січня почала евакуювати з України сім’ї своїх дипломатів.

За інформацією видання, 5 січня 18 людей, переважно діти та дружини послів, автобусами вирушили до Москви. У наступні дні ще близько 30 людей покинули Київ та Львів. Дипломати у двох інших консульствах отримали розпорядження готуватись до від’їзду, зазначає газета.

Офіційні особи в США ще раніше передбачили евакуацію російського посольства в Україні.

«Ми маємо інформацію про те, що влада Росії планувала евакуювати членів сімей з російського посольства в Україні наприкінці грудня і на початку січня», – також наводить видання слова американського чиновника.