ЗСУ провели біля Криму навчання із захисту морського узбережжя та танконебезпечних ділянок суходолу

Новини
Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

У Херсонській області на одному з загальновійськових полігонів захисники південного напрямку, що несуть бойову службу на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, провели тактичні навчання із захисту морського узбережжя та танконебезпечних ділянок суходолу під час протидії можливої наступальної операції окупантів.

Про це повідомляє Командування об’єднаних сил ЗС України.

Зокрема, бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» виконали завдання щодо придушення та знищення вогневих засобів, броньованої техніки та живої сили умовного противника.

«Подібні тренування в угрупуванні військ, яке підпорядковане нашому Командуванню, відбуваються регулярно. Саме тому, військовослужбовці завжди демонструють високий рівень навченості та злагодженості, вчасно реагуючи на всі можливі загрози», – наголосив командувач ОС ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зокрема, цього разу реактивна батарея здійснила марш у район проведення тренувань, здійснила розгортання у бойовий порядок та виконала заходи щодо підготовки до стрільби та управління вогнем.

Під час навчань військовослужбовці використовували інформацію, що надавала артилерійська розвідка, яка вивчала місцевість та розкривала цілі для ураження, а також вказівки, отримані від операторів безпілотного літального апарату-розвідника.

«Кожного разу командири у навчання додають нові елементи та ввідні задля відпрацювання різних аспектів протидії ворогу. Командири ускладнюють задачу, навчаючи особовий склад діяти в умовах раптової зміни обстановки», – підкреслив командувач ОС ЗСУ.

Як зазначається, тактичні навчання реактивної батареї мали на меті злагодження артилерійських підрозділів, вдосконалення польового вишколу особового складу, підвищення практичних навичок командирів в управлінні підрозділами.

Нагадаємо:

  • На початку січня 2022 року розвідувальний підрозділ Збройних сил України відпрацював здійснення нальоту на об’єкт противника поблизу адміністративної межі з окупованим Кримом.