Що пообіцяв уряд України. Зеленський – 500 грн, Данілов – «контроль»: засідання РНБО

Новини

Президент України Володимир Зеленський та секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зробили низку заяв на тлі можливого нового нападу Росії в Україні.

Зеленський: «Все під контролем, причин для паніки немає. Першим питанням засідання, звісно, ​​була ситуація на сході України».

«Протягом лютого ми додатково розширимо програму для людей похилого віку: вони матимуть змогу використовувати ці гроші на оплату комунальних послуг».

«Вони зможуть витрачати гроші на освітні курси, послуги, програми тощо. У рамках програми еПідтримка буде додано ще по 500 грн для тих громадян України, які отримають третю, гостру дозу», – сказав Зеленський.

Данілов: «Я дуже просив би, щоб усі були в спокої. Тому що хтось, наприклад, Кличко хоче збирати мерів для того, щоб вирішити питання, як вони захищатимуть нашу країну – у нас для цього є збройні сили, які здатні дати відсіч у разі потреби. Ситуація абсолютно контрольована, для нас немає нічого нового в тому, що відбувається.

Україна наша одна, ми її нікому віддавати не збираємось і перемога обов’язково буде за нами. І в разі потреби ми всі станемо пліч-о-пліч для того, щоб захистити нашу країну».

  • Європейський Союз має намір виділити Україні 1,2 млрд євро як допомогу. Пакет фінансової допомоги складається з екстрених кредитів, і з грантів.