У Верховній Раді розслідуватимуть обставини окупації Криму

Новини
Єлізавета Богуцька Фото: УНІАН

Верховна Рада проголосувала за створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим. 

Проєкт постанови опублікований на сайті Верховної Ради.

Народні депутати підтримали проєкт постанови Єлізавети Богуцької (фракція «Слуга народу») про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації АР Крим. 

Слідча комісія, відповідно до тексту постанови, проведе перевірку відомостей щодо фактів сприяння посадовими особами органів державної влади та органів місцевого самоврядування України Російській Федерації у тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим у 2013-2014 роках, а також збиратиме інформацію та пояснень від осіб, а також від підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, залучених до здійснення діяльності, яка пов’язана із колом питань, для розслідування яких утворено ТСК.

Головою ТСК обрано народного депутата Ігоря Копитіна (фракція «Слуга народу»), заступником – Григорія Немирю (фракція «Батьківщина»).   

За створення ТСК не проголосували фракції «Європейська солідарність», «Голос» та «Опозиційна платформа – За життя».

  • 29.12.2021 Служба безпеки України за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора завершила розслідування щодо 8 колишніх високопосадовців АР Крим, причетних до окупації Криму. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.