У Криму нова хвиля обшуків та затримань кримських татар

Новини
Фото: facebook.com/crimeansolidarity

У будинках чотирьох кримських татар 9 лютого окупаційні силовики провели обшуки, після чого людей було затримано.

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

«За інформацією наших регіональних активістів, від ранку в декількох будинках кримських татар мусульман, у різних регіонах Криму, проводяться слідчі дії», — йдеться у повідомленні.

Після обшуків були затримані:

Османов Ансар Ісмаїлович, Бахчисарайський район, с. Танкове. Обшук завершився, чоловіка відвезли до «УФСБ» міста Севастополь.

Чоловік брав участь у громадських ініціативах та інформаційних кампаніях на підтримку кримських політв’язнів. Відвідував судові процеси з політично мотивованих справ у Криму та у Ростові-на-Дону. У жовтні 2019 року Ансара Османова затримали разом з Аметом Сулеймановим («третя Бахчисарайська група») та активістом Керимовим Алі на автомобільній дорозі, в районі Керченського мосту, по дорозі з Ростова-на-Дону після повернення з судового засідання, де вони брали участь у якості слухачів у справі Хізб-ут-Тахрір (Ялтинська група).

Абдулвапов Аметхан Неджипович, Сімферополь. Обшук завершився, чоловіка відвезли до «УФСБ Криму».

Мустафаєв Марлен Рамісович, Білогірськ. Обшук завершився, чоловіка забрали в «УФСБ Криму».

Брав активно відвідував суди та допомагав сім’ям політв’язнів. Волонтер «Кримської солідарності». Раніше, у грудні 2017 року Марлену Мустафаєву присудили адміністративний штраф у розмірі 10 000 рублів за одиночний пікет від 14 жовтня 2017 року, коли близько 100 кримських татар у всьому Криму вийшли на одиночні пікети.

— Сейтосманов Ернест Казимович, Севастополь, Балаклавський р-н, село Тилове. Обшук завершився, чоловіка відвезли до «УФСБ» міста Севастополь.

Ернест Сейтосманов — рідний брат політв’язня Енвера Сейтосманова, жителя Севастопольського району, засудженого до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за причетність до політичної ісламської партії «Хізб ут-Тахрір».

Сьогодні у його будинку в селі Тилове провели вже четвертий облік. У домоволодінні Сейтосманов мешкає один.

Ернест Сейтосманов відвідував судові процеси над кримськими татарами в Криму та в Ростові-на-Дону, допомагав сім’ям політв’язнів у вирішенні соціально-побутових питань, брав участь у громадських ініціативах.

Нагадаємо:

  • Засідання «суду» у сфабрикованій справі про «підрив газопроводу у Перевальному» справі про відбудеться 18 лютого о 10:00. Ані перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, ані брати Азіз та Асан Ахтемови, які є обвинуваченими у справі, не визнають привину.