Сотні евакуйованих у РФ мешканців ОРДО всю ніч провели в холодних автобусах – Новая газета

Новини
Фото: Елена Романова/Новая газета

Сотні евакуйованих 18 лютого до Ростовської області РФ мешканців ОРДО всю ніч провели у холодних автобусах, їх ніде не приймають, немає гарячого харчування.

Про це повідомляє російське видання «Новая газета».

«Понад три десятки автобусів з жінками, старими і дітьми всю ніч простояли в селищі Червоний Десант Неклинівського району Ростовської області після оголошення евакуації», – йдеться у публікації.

Фото: Елена Романова/Новая газета

Як зазначається, перші автобуси з біженцями з так званої «ДНР» почали прибувати до Ростовської області ще до півночі. На прикордонному переході «Матвєєв Курган» біженців пересаджували в автобуси і направляли до Неклинівського району, де, як очікувалося, мали бути організовані пункти тимчасового розміщення.

Фото: Елена Романова/Новая газета

Проте станом на 10 годину ранку 19 лютого, сотні людей, включаючи немовлят, продовжували залишатися в автобусах. Їм не надали гарячого харчування, санаторії, де, ймовірно, планувалося розміщення, закриті, вхід охороняють співробітники поліції та МНС.

Напередодні в Кремлі заявили, що Ростовська область готова до прийому біженців, губернатор регіону Василь Голубєв звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням надати регіону допомогу з розміщенням. Області виділили 5 мільярдів рублів із федерального бюджету. Усім евакуйованим Путін наказав видати по 10 тисяч рублів.

Нагадаємо:

  • 18 лютого 2022 року ватажки так званих «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник оголосили масову евакуацію жителів ОРДЛО до Росії та заявили, що президент Володимир Зеленський нібито найближчим часом віддасть наказ Збройним Силам України розпочати наступ на окуповані території Донбасу. При цьому український міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не має наміру робити жодних силових дій щодо ОРДЛО.