Ватажки «ДНР» та «ЛНР» оголосили загальну мобілізацію в ОРДЛО

Новини
Денис Пушилін і Леонід Пасічник

Ватажки так званих «ДНР» та ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник оголосили про проведення загальної мобілізації в ОРДЛО.

Про це йдеться у відповідних «указах», які Пушилін та Пасічник підписали 19 лютого, передає Центр журналістських розслідувань.

Зокрема, «глава ДНР», у зв’язку «з безпосередньою загрозою агресії проти Донецької Народної Республіки» ухвалив «оголосити та провести загальну мобілізацію» на території ОРДО.

«Здійснити призов громадян, які перебувають у запасі, та постачання техніки для забезпечення потреб Збройних Сил Донецької Народної Республіки, інших військових формувань та органів у обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву», – йдеться в «указі» Пушиліна.

Крім того, він доручив «уряду ДНР» організувати переведення економіки «на роботу в умовах воєнного часу, забезпечити фінансування заходів щодо мобілізації, а також виконання інших заходів, пов’язаних з оголошенням та проведенням мобілізації, передбачених чинним законодавством».

У свою чергу, «указ» про проведення спільної мобілізації також підписав «глава «ЛНР» Леонід Пасічник «з метою створення умов для відбиття агресії проти Луганської Народної Республіки, приведення Народної міліції Луганської Народної Республіки, інших військових формувань та органів, спеціальних формувань на повну бойову готовність, а також гарантованого їх укомплектування особовим складом відповідно до штатів воєнного часу».

«Здійснити призов на військову службу громадян чоловічої статі, які перебувають на військовому обліку або не перебувають, але зобов’язані перебувати на військовому обліку, та громадян, які перебувають у запасі віком від 18 до 55 років», – йдеться у «документі».

Крім цього, Пасічник заборонив виїзд за межі ОРЛО чоловіків віком від 18 до 55 років.

Також він доручив «державним органам» забезпечити переведення економіки «ЛНР» на роботу «в умовах воєнного часу».

Нагадаємо:

  • 18 лютого 2022 року ватажки так званих «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник оголосили масову евакуацію жителів ОРДЛО до Росії та заявили, що президент Володимир Зеленський нібито найближчим часом віддасть наказ Збройним Силам України розпочати наступ на окуповані території Донбасу. При цьому український міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не має наміру робити жодних силових дій щодо ОРДЛО.