Зеленський думатиме: розривати дипломатичні відносини з Росією чи ні

Новини
Зеленский
Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що розгляне питання розриву дипломатичних відносин України і Росії.

Про це він заявив на пресконференції з президентом Естонії Аларом Карісом.

«До мене прийшов запит від МЗС, щоб я розглянув питання розриву дипломатичних відносин між Україною і Російською Федерацією. Пілся пресконференції я буду пропрацьовувати це питання. І не тільки це питання», – сказав він.

Коментуючи офіційне введення військ Росії на окупований Донбас, він заявив, що зараз іде наступ РФ на суверенітет та територіальну цілісність України.

Зеленський закликав міжнародних партнерів ввести санкції проти «Північного потоку – 2».

Україна засуджує рішення РФ про визнання «незалежності» створених нею квазі-утворень на тимчасово окупованих територіях України – так званих «ЛНР» та «ДНР». Такими діями російська сторона грубо попрала основи міжнародного права, Статут ООН, порушила суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

21 лютого член Ради Федерації Федеральних зборів РФ, заступник голови комітету верхньої палати парламенту з міжнародних справ Андрій Клімов заявив, що «ЛНР» і «ДНР» будуть визнані у «фактично встановлених» межах. 

Депутати Федеральних зборів РФ 22 лютого мають ратифікувати «договори про дружбу» з «ЛНР» і «ДНР».

  • 21 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін визнав «незалежними республіками» захоплені Росією території Донбасу – терористичні «ДНР» та «ЛНР». Він підписав відповідні укази. Перед тим відбулося засідання Ради безпеки РФ, на якому всі члени висловились за визнання «ДНР» та «ЛНР».
  • В указах про «ДНР» та «ЛНР»визнання Путін вперше офіційно наказав увести російські війська на територію окупованого Донбасу.
  • Президент США Джо Байден запровадив ті самі обмеження щодо ОРДЛО, які були застосовані виконавчими указами президента Барака Обами у 2014 році після окупації Криму Російською Федерацією.