РНБО планує запровадити санкції проти членів Держдуми, Радфеду та Радбезу Росії

Новини
чрезвычайное положение
Верховна Рада України Фото: investigator.org.ua

Верховна Рада 23 лютого може прийняти звернення до Ради національної безпеки та оборони з проханням запровадити санкції проти російських чиновників, які мають відношення до прийняття рішень про визнання Росією «республіками» окупованих територій Луганської та Донецької областей України.

Про це LIGA.net повідомив співрозмовник у керівництві фракції «Слуга народу».

За його словами, йдеться про депутатів нелегітимної Держдуми та сенаторів Радфеду РФ, які голосували за визнання терористів на Донбасі, а також проти членів Ради безпеки РФ, що брали участь у засіданні 21 лютого.

Співрозмовник не має сумнівів, що РНБО введе ці санкції.

Про це ж згадав глава фракції «Слуги народу» Давид Арахамія на брифінгу, проте не розкрив подробиць.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі ICTV повідомив, що Кабмін готує пропозиції для РНБО щодо санкцій проти Росії.

Президент США Джо Байден заявив, що Штати вводять санкції проти двох російських банків, олігархів та держборгу РФ. Також він засудив «визнання» Росією самопроголошених «ДНР» та «ЛНР».

Міністри закордонних справ Євросоюзу на позачерговій зустрічі у вівторок одностайно погодили пакет санкцій проти Росії після визнання нею «ДНР» та «ЛНР».

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти російських банків та наближених до президента Володимира Путіна олігархів за «визнання» «ДНР» та «ЛНР».

Під них потрапили п’ять банків:

  • Банк Росія,
  • Промсвязьбанк,
  • ІС Банк,
  • Генбанк,
  • Чорноморський банк реконструкції та розвитку.

Також санкції ввели проти наближених до Володимира Путіна олігархів Геннадія Тимченка, Бориса Ротенберга та його племінника Ігоря Ротенберга.

Будь-які активи, які вони мають у Британії, будуть заморожені, а особам буде заборонено приїжджати в країну.

За його словами, це перший етап санкцій. Джонсон заявив, що необхідно підготуватися до наступного кроку Росії.

Читайте також спецпроект Центру журналістських розслідувань ЯК ПРАЦЮЮТЬ «КРИМСЬКІ САНКЦІЇ»

  • 21 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін визнав «незалежними республіками» захоплені Росією території Донбасу – терористичні «ДНР» та «ЛНР». Він підписав відповідні укази. Перед тим відбулося засідання Ради безпеки РФ, на якому всі члени висловились за визнання «ДНР» та «ЛНР».
  • В указах про «ДНР» та «ЛНР»визнання Путін вперше офіційно наказав увести російські війська на територію окупованого Донбасу.
  • Президент США Джо Байден запровадив ті самі обмеження щодо ОРДЛО, які були застосовані виконавчими указами президента Барака Обами у 2014 році після окупації Криму Російською Федерацією.
  • Президент РФ Володимир Путін висунув чотири ультиматуми Україні та світу і вже «визнав» за ОРДЛО всю Луганську та всю Донецьку область.