Російські окупанти зайняли Генічеськ на Херсонщині

Новини
Російська військова техніка у центрі Генічеська, 24.02.2022 Фото: Facebook Геннадий Осьмак

Російські військові, які атакували територію Херсонської області з окупованого Криму зайняли місто Генічеськ. На вулицях стоїть російська військова техніка.

Про це повідомив головний редактор сайту «Новий візит» Генадій Осьмак на своїй сторінці у Facebook.

«До Генічеська зайшла Росгвардія», – написав Осьмак.

Він також опублікував фото з центру міста, де стоять російські військові вантажівки, на бортах яких нанесена білою фарбою латинська буква «Z». Саме цей розпізнавальний знак нанесений на всій бойовій техніці російських військових, які вторглася 24 лютого на територію України.

При цьому на російській техніці зовсім немає офіційних військових розпізнавальних знаків, що є воєнним злочином, порушенням Міжнародного гуманітарного права та Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Як повідомляє видання Крим.Реалії, у Генічеська іде спроба захоплення російськими військовими поліцейського відділення. Наразі росіяни перебувають біля поліцейської дільниці та міської лікарні.

Нагадаємо:

  • Російські війська вторглися на територію Херсонської області з окупованого Криму. Росіяни захопили село Чонгар біля адмінкордону з півостровом. Частково зруйнований міст, який веде на Арабатську стрілку. Прикордонники ведуть бій з противником.